VALENTIN-OM-OM-OM

Szubjektív gondolatok a mai nap margójára.

Az én Valentinomnak nem kockás a hasa, mégis szinte korlátlan erővel rendelkezik.
Az én Valentinom hatékonyan szervezi a család életét, kiváló logisztikusként harmonikusan menedzseli hivatását, saját elfoglaltságait, a gyerekek különóráit és a családhoz tartozó kisebb és nagyobb négylábúak igényeit. Segít keretet adni és elvégezni a napi teendőket. Rendszerez, priorizál, kiosztja a feladatokat és nyomon követi (sőt van úgy, hogy számon kéri) azok teljesülését. Döntéseket hoz, aktívan cselekszik és felvállalja döntései, cselekedetei hatását. Ha úgy ítéli meg hibázott, tud bocsánatot kérni. Ismeri a szükségleteit és kiáll azokért.

Az én Valentinom logikusan gondolkozik, átlátja a zűrzavaros helyzeteket, segít mederbe terelni csapongó gondolataimat, érzelmeimet. A problémát, nehézséget inkább kihívásnak tekinti, keresi a lehetőség benne. Bölcsességével támaszt nyújt, vele biztonságban érzem magam, magabiztos, önazonos vagyok, könnyebben fogadom a változást, az átalakulást.

A társam, a másik felem. Együtt harmóniát teremtünk. Tiszteletben tartjuk a másik egyediségét, szabadságát és azt, hogy hol egyikünk, hol másikunk kap nagyobb hangsúlyt, több energiát, figyelmet.

Kéz a kézben járunk! De ha nem figyelünk a másikra, könnyen (és gyakran) megbillen az egyensúly.

Az én Valentinom a bennem élő férfi minőség, a szoláris, a maszkulin, a Nap.
Eltartott egy ideig, amíg megismertem, elfogadtam és megszerettem, ahogy működik.
Nélküle nem tudnám megélni a másik felemet, a női minőségeket.
E kettőből születik meg az Egy. A teljesség.

(A női, lunáris, feminin, Hold minőségről most nem írok, találkozhatsz vele a női jóga foglalkozásaimon, műhelyeken, tanfolyamokon!)

A Te Valentinod milyen? Ismered őt? Hogyan figyelsz rá? Szereted őt Önmagadban?

Szeretettel,
Móni

u.i.: köszönöm férjemnek, hogy mellette az lehetek, aki!
Ha a leírásban itt-ott magára ismer, az lehet, hogy nem a véletlen műve… 


Ha szeretnétek kipróbálni a páros jógát, kattints ide!