solan-noikor

Molnár Móninak hívnak, holisztikus szemléletben testorientál módszerekkel segítem a hozzám fordulókat rendbe kerülni Önmagukkal. Közgazdász végzettségekkel a gazdasági szférából terelt át az Élet erre az Útra, ráébresztve egy addig számomra csak sejtés szintjén létező világra. Arra, hogy lehet máshogyan is élni, hogy lehetek az, aki VAGYOK. Ez az Út elvezetett női lényem és mélyen szunnyadó képességeim, érzékenységem megismeréséhez és elfogadást, békességet, szeretetet hozott a hétköznapokba.

Visszagondolva minden pont akkor történt, amikor ideje volt, de megélni a folyamatot nem volt könnyű, sem egyszerű, sem mélypontoktól mentes. Az utazás most is tart, de egészen más minőségben élem meg. Kirajzolódott egy nagyon egyszerű rendszer, ami meghatározza mindennapjaimat, ami útjelzőként szolgál az elakadásoknál és amire foglalkozásaim is épülnek.

A rendszer alappillérei a

szünet-csend-egység

hármasa.

 

„A nyugalomban legalább akkora erő van, mint a mozgásban.” Szvámi Ráma

Először a SZÜNET szólított meg.

Feszített belülről az érzés, hogy nem vagyok a helyemen, de nem tudtam merre induljak. A családom támogatott abban, hogy egy kis időre otthon maradjak, így felmondtam. Két kisgyermek mellett az idő önmagában is nagy ajándék, de még egy ajándékot adott ez a döntés: szinte azonnal megmutatta magát a merre tovább, a Jóga útja.

(De arról, hogy ez az Út aztán hogyan és hova vezet, sejtésem sem volt!)

Főiskolás korom óta van jelen az életemben a jóga, tanáromat Gálik Évát a modern tánc világából követtem a jógaszőnyegre. A jógagyakorlás végigkísérte várandósságaimat is. De a mélyebb elköteleződés ekkor történt: elvégeztem Dr. Indu Arora hatha jóga oktatóképzését. A képzés során ismerkedtem meg a Himalájai Jóga Tradíció tanításaival, az ayurvéda ősi holisztikus rendszerével, és a jóga és ayurvéda együttes alkalmazásában rejlő terápiás szemléletű lehetőségekkel. A képzés indított el a meditáció gyakorlásának csendes ösvényén is.

Elkezdtem oktatni, rendszeresen gyakorolni és ezáltal tapasztalni. Elvégeztem Mezősi Anna és Kornhoffer Tünde  női jógaterapeuta képzését. A képzés évei időt és teret nyitottak ahhoz, hogy végigmenjek egy olyan transzformatív úton, mely alapjaiban változtatta meg Önmagammal és nőiségemmel való kapcsolódásomat. A szemléletváltás nyitottá és érzékennyé tett a forma és a forma nélküli világra: elkezdtem tudatosan figyelni.

„A csendes elmének az egész világegyetem megadja magát.” Ji King

solan-relaxacio

Ekkor megmutatta magát a CSEND.

A meditációs gyakorlatok csendjében és a tudatos figyelem terében számtalan kérdés és érzés bukkant fel, került a mélyből a felszínre. A folyamataim megértéséhez és feldolgozásához segítséget kértem. Elkezdődött egy több évig tartó csendes belső utazás, saját-élményes terápiás folyamat, melyben kísérőm Boda Gabriella volt.

Az évek alatt lelassult, átalakult és trauma-érzékennyé vált a jógagyakorlásom. A csendes odafigyelésben elkezdtem megérteni testem jelzéseit és megtanultam a jelzésekre válaszolni. Elkezdtem megismerni és tiszteletben tartani határaimat. Kirajzolódott egy érzelmi térkép, amihez egyre magabiztosabban tudtam kapcsolódni. Az önismereti munka során nyílt ki számomra az álmok világa, az álmaimban rejlő üzenet- és szimbólumrendszer.

Így érkezett meg SOLAN.

Egy hindu istennőhöz kötődő

tiszta női energia minőség.

A terápiás folyamattal párhuzamosan mélyen meghatározó tapasztalást hoztak a Himalájai Jóga Tradíció csend elvonulásai, a Tradíció indiai asramjában eltöltött idő és az ott kapott beavatás személyes mantrámba.

A jóga és ayurvéda mellett teret kapott az életemben a keleti holisztikus szemlélet egy másik rendszere is. Találkoztam a shiatsu kezeléssel és azzal együtt a kínai öt elem tanával és a hagyományos kínai orvoslás rendszerével. A tudatos érintés művészetében rejlő terápiás lehetőségek sokszínűsége annyira magával ragadott, hogy elvégeztem a kínai medicina tanaira épülő shiatsugyógyász képzését. Majd ehhez kapcsolódóan alternatív mozgás- és masszázsterapeuta vizsgát tettem. 

„Csak egyetlen Valóság van, kettősség, tér, idő és okozatiság nélkül. Mi szeretetnek hívjuk.” Szvámi Ráma

Egyszercsak felfedte magát az EGYSÉG.

Nem tudom megmondani mikor történt. Csendesen megjelent és megkérdőjelezhetetlenül bizonyossá vált számomra, hogy az Utamon vagyok.

Máshogyan kapcsolódok a Természethez, a családomhoz, szűkebb és tágabb környezetemhez, a testemhez, Önmagamhoz és a Jóistenhez. Elfogadóvá váltam a gondolataim és érzelmeim hullámzásaira, a jelen pillanat teljességére. Megszűnt a szűkösség érzése és kitágult a tér, amiben mindennek helye van és minden a maga idejében megtörténik.

solan-relaxacio

SOLAN – A Csendes Tér ebből az élményvilágból született meg. 

Arra hívlak, hogy tarts szünetet, csendesedj el, érkezz meg a jelen pillanatba, találd meg az Egységet Önmagaddal!

Kísérlek az utadon, amíg szükséged van rá!

Akik engem kísértek, kísérnek, tanítottak, tanítanak és inspirálnak, és akiknek végtelenül hálás vagyok ezért:

Gálik Éva, Dr. Indu Arora, Mezősi Anna, Kornhoffer Tünde, Gáborjáni Réka, Darin Ágnes, Trapp László, Dr. Daubner Béla, Boda Gabriella, Molnár Brigitta, Klement Anna, Prakriti Bhaskar, Szvámi Ritavan Bharati, a Himalájai Jóga Tradíció és a családom.

blog

November

November

Legszívesebben elkerülnénk, kihagynánk, nem találkoznánk vele, mert azt látjuk belőle, hogy...

CÍM(KE) NÉLKÜL

CÍM(KE) NÉLKÜL

A nappalink egyik ablaka nyugatra, másik keletre néz. Ma hajnalban, amikor felkeltem és kimentem a...

iratkozz fel hírlevelemre!

Szeretnél elsőként értesülni az új programokról, tanfolyamokról, eseményekről?

A személyes adataid nálam biztonságban vannak.
A személyes adatok feldolgozásának feltételeit az adatkezelési tájékoztatóban olvashatod el.