Hosszú életre vágysz?

Lélegezz tudatosan! Gyakorlatok a légzés lecsendesítésére

„A jógában az ember élettartamát nem az évek számával mérjük, amennyit az ember élni fog, hanem a lélegzetek számával, amennyit az ember ajándékba kapott. Az az elképzelés, hogy a légzések száma a korábbi karmák eredményeként határozódik meg. Ne kérdezd, hány évet fogok élni, – mondják a nagy jógik, inkább azt kérdezd hány lélegzet van kijelölve számomra ebben az életben. Használd ezeket bölcsen. Úgy fektesd be őket, ahogy a pénzügyi eszközeidet fektetnéd be, hogy minél tovább tartsanak. Gazdálkodj velük.

A következőkben néhány módszer azok közül, amelyek a legbiztosabban lelassítják a légzést, ezáltal meghosszabbítják az élettartamot:

♥ A nap során amikor csak eszedbe jut, vidd a figyelmedet a légzésedre, és figyeld meg, ahogy megnyugszik. Figyeld, ahogy lelassul.

♥ Gyakorolj légzőgyakorlatokat egy mester vezetésével.

♥ Fejleszd magadban a barátságosság, a szeretet, az örömteliség szattvikus érzését, mert ezek ellenkezője úgy, mint a harag, a légzést töredezetté teszik és lerövidítik.

♥ Egyre kevesebb olyan tevékenységet végezz, amely rövidíti a légzést. Ilyen például a túlzott evés, vagy a szexuális élményekben való túlzott elmerülés.

♥ Meditálj rendszeresen, mivel ez a gyakorlás automatikusan meghosszabítja a légzésedet.

♥ Jelentősen csökkentsd a beszéded hangerejét és hosszát.

♥ Gyakorolj csendet szándékosan, ne csak spontán, olyankor, amikor egyedül, lustán és unatkozva üldögélsz.” ~ Szvámi Véda Bháratí

Móni - légzéstudatosság

Ha úgy érzed segítségre van szükséged az elinduláshoz, vagy elakadtál a gyakorlásban keress bátran!

Hamarosan induló meditációs tanfolyamra is várlak, addig is olvasd el a meditáció pozitív hatásait.

Szeretettel,

Móni