Ritmusváltás – Önazonos Városi Nő

Reggel azon tűnődtem, hogy milyen érdekes dolog ez az óraátállítás szokás.

Éljük a napjainkat valamilyen ritmusban, aztán egy külső hatásra nem nagyon, de meg kell változtatnunk az életvitelünket. Az egyik legmeghatározóbb élményem ezzel kapcsolatban az volt, amikor megszületett a nagyobbik lányunk és pár hónaposan átéltük az óraátállítást. Emlékszem kisebb pánik uralkodott el rajtam, hogy az addig kialakított, és végre már valamennyire kiszámítható napirendünket hogyan fogom tudni áthangolni.

A megoldás az lett, hogy nem erőltettem semmit, csak nagyon finoman újrakereteztem a napunkat az óramutatók új állása szerint. (Aztán újra és újra, függetlenül az óraátállítástól, ahogy fejlődött, és változtak az igényei, meg megszületett a tesó, meg még sorolhatnám. Néha könnyebben ment, néha nehezebben.)

Most, hogy újra egy ilyen ritmusváltásban vagyunk elgondolkodtam, hogy ha nem lenne külső hatás vajon észrevennénk-e, tudatosodna-e bennünk egyáltalán, hogy őszből a télbe fordul a természet, hogy rövidülnek a nappalok, hogy a lelassulás, behúzódás időszaka felé haladunk?

Figyelünk-e arra, hogy mire van szüksége a testünknek, lelkünknek az évkör ezen időszakában? Például arra, hogy télen egy órával több alvást igényel a szervezetünk, hogy a homeosztázist fenn tudja tartani?

Gondolunk-e arra, hogy hányféle ritmus van jelen az életünkben?

És vajon mitől lesz minden egyensúlyban?

Illetve mi jelzi a harmónia hiányát?

Az évszakok ritmikus körforgása, a Hold ciklusai, a nappalok és éjszakák váltakozásai, a nők ciklusa, a kilégzés-belégzés ritmusa, a szív dobbanásai, a szervek ciklus működése -a cirkadián ritmus.

Mint egy nagy zenekar. Akkor van harmónia, ha a dallamok és hangszerek összehangolt ritmusban szólalnak meg. Ehhez van egy segítő is, a karmester.

November 25-én lesz a következő tematikus műhely nőknek, ahol erről és a harmónia hiányát jelző jelekről betegségekről lesz szó és nemcsak szó, hanem sok-sok gyakorlás is!

Találd meg a saját ritmusod, válj az életed karmesterévé!

Szóljon a november a ritmusváltásról!

 

Szeretettel,

Móni