aratás

RITMUSBAN A TERMÉSZETTEL ÉS ÖNMAGADDAL – egész éves programsorozat

Áramoljunk együtt a Természettel és saját ritmusunkkal női körben!
Ismerjük meg az évszakok minőségeit és hónapról hónapra rezdüljünk együtt a változásokkal egész évben!
Ebben segítségünkre lesz a jóga, az ayurvéda, a kínai 5 elem és a női archetípusok rendszere, valamint számomra kedves női vendégek is, akik saját hivatásuk bemutatásán keresztül még mélyebb megismerést nyújtanak a természet és a női minőségek végtelen gazdagságába és abba, hogy mindezt a hétköznapi életben hogyan tudjuk megélni.

Minden évszakban három alkalommal találkozunk:
– Az első alkalommal átbeszéljük az adott évszak miről szól, mire hív minket mind testileg, mind lelkileg. Majd a témát átültetjük a mozdulatba, légzésbe, jógagyakorlásba, relaxációba.
– Az évszak második és harmadik alkalmával egy-egy női vendég előadónk lesz.

 

„Abban a gondolatban, amely egy nyugodt vagy csendes elmébe érkezik, van az erő.” Aurobindo

Az ŐSZ témái és a dátumok:

:: ‘Az őszről holisztikusan’ – Molnár Mónival
Időpont: 2021. szept. 26., vasárnap 17:00-19:00
Helyszín: Solan – A Csendes Tér (1115 Bp., Hamzsabégi út 31. )
Anyagi hozzájárulás: 5.000,- Ft / alkalom

:: ‘Az ősz ízei’ – interaktív főző délután Tari Terivel
Időpont: 2021. okt. 10., vasárnap 16:00-19:00
Helyszín: 11. ker., magánlakás
Anyagi hozzájárulás: az eseménynél később lesz megadva

:: ‘Őszi mesék’ – egy délután Jenei Gabriella mesemondóval
Időpont: 2021. nov. 7., vasárnap 17:00-19:00
Helyszín: Solan – A Csendes Tér (1115 Bp., Hamzsabégi út 31. )
Anyagi hozzájárulás: 5.000,- Ft / alkalom

Az alkalmakon külön-külön is részt lehet venni a férőhelyek függvényében.
A korlátozott férőhelyek száma miatt kérlek részvételi szándékodat előre jelezd! Helyedet a részvételi díj átutalásával tudod lefoglalni, melyről számlát állítok ki!
Ha kérdésed lenne keress bátran!

KAPCSOLAT – KAPCSOLÓDÁS

KAPCSOLAT – KAPCSOLÓDÁS

kapcsolat (főnév)„Kölcsönös függés egymástól; oda-vissza hatás, amelyet részek vagy résztvevők fejtenek ki egymásra.” kapcsolódás (főnév)„Egymásba illeszkedés...

Birsalmás csatni vörösáfonyával

Birsalmás csatni vörösáfonyával

Tari Terézzel 2015. őszén a női jógaterápiás képzésen találkoztam először és valahogy úgy hozta az Élet, hogy azóta együtt képződünk. Nem beszéltük meg, de...

November

November

Legszívesebben elkerülnénk, kihagynánk, nem találkoznánk vele, mert azt látjuk belőle, hogy nyirkos, hideg, komor, szürke, olyan magányos, lehangoló és egyre...

Ritmusváltás – Önazonos Városi Nő

Ritmusváltás – Önazonos Városi Nő

Reggel azon tűnődtem, hogy milyen érdekes dolog ez az óraátállítás szokás. Éljük a napjainkat valamilyen ritmusban, aztán egy külső hatásra nem nagyon, de meg...

visszajelzéseitek

„Sokat kaptam, nehéz itt összeszedni. Közösség, hogy nem vagyok egyedül. Végtelen sok tudás, ami felé engem nyitottál. A megnyugtató érzés, ahogy ezt átadtad, és egy olyan rendszerbe helyezted, amiben önmagamban nagyobb békében vagyok. Az, hogy megváltoztak a reggeleim. Az, ahogy ebben a folyamatban a saját felelősségemre rádöbbentem. A feloldódás, ahogy ezzel lehet élni, mert ez nem egyenlő a büntetéssel.”

„Mónival szinte minden héten találkozunk és ő minden héten megkérdezi, hogy hogy vagyok. Én minden héten kicsit máshogy vagyok és ő minden héten szívből figyel rám és az ezer színű eszköztárából azt húzza épp elő, amire nekem akkor és ott szükségem van. Mesélek biztonságban, tanulok jógáról, meditációról, mantrárkról, a kínai öt elemről, gyakorlok légzés és meditációs technikákat, mozgok vagy épp shiatsu masszázst kapok – és mindeközben végig magam lehetek, kompetens a saját életemben. Majd megint megkérdezi, hogy hogy vagyok. És akkor már nem agyalok a válaszon, csak azt érzem, hogy vagyok – és olyan jó “csak lenni”. És minden újabb alkalom már kicsit a “vagyok”-ból folytatódik.”

„Az endokrinológusom javaslatára kezdtem női jóga csoportot keresni, így találtam Mónira. Némi tartózkodással csöppentem ebbe a világba, nem állt hozzám különösebben közel a spiritualitás. Az egyéni és csoportos órákon nem csak a mozgás pozitív hatását tapasztaltam meg, hanem egy kicsit másképp is kezdtem szemlélni (a rohanó) magamat és a (rohanó) világot körülöttem. Móni csodás érzékkel találta meg a módját, hogy úgy adja át e szemlélődés szempontjait, hogy az nem csak befogadható, de izgalmas, és a (kicsit már kevésbé rohanó) mindennapjaimban is alkalmazható legyen.”